menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΑΣΩΠΙΑΣ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι δύο ισχυροί σεισμοί που έπληξαν τη νότια Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου 2023, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δέκα επαρχίες της Τουρκίας καθώς και στη βόρεια Συρία και τουλάχιστον 54.000 θανάτους, ευαισθητοποίησαν τους μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι και οργάνωσαν μια εθελοντική δράση. Από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου οι μαθητές του σχολείου μας συγκέντρωσαν τρόφιμα, τα οποία, μια ομάδα 6 μαθητών του σχολείου, συσκεύασαν σε κούτες και στην συνέχεια τα παρέδωσαν στην εκκλησία του χωριού. Εκεί συγκεντρώθηκαν και άλλα τρόφιμα από διάφορους συλλόγους, φορείς αλλά και από τους κατοίκους της περιοχής με στόχο να φτάσουν στους σεισμόπληκτους γείτονές μας. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Ο αντίκτυπος της εθελοντικής αυτής δράσης ήταν πολύ θετικός για τους μαθητές καθώς συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου οι οποίοι έφεραν τρόφιμα. Μια μικρή ομάδα μαθητριών από όλες τις τάξεις ανέλαβε την συσκευασία των τροφίμων και μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό την παράδοσή τους στην εκκλησία του χωριού. Με την δράση αυτή ενεργοποιήθηκαν οι μαθητές και η τοπική κοινωνία στον εθελοντισμό σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Επίσης οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στο να αποκτήσουν ενσυναίσθηση για θέματα που αφορούν την κοινωνία στην οποία ζουν και να δρουν ως ενεργοί πολίτες.



Συνεργασίες

Η δράση έγινε σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τον εφημέριο της εκκλησίας του χωριού και την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΤΟΛΟΥ ΟΛΓΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η διάχυση του μηνύματος αυτής της εθελοντικής δράσης έγινε μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου και θα γίνει επίσης στην διάρκεια της τελικής γιορτής για την διάχυση των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων του σχολείου.


Στόχος δράσης

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ (ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Χρόνος δράσης

13-17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Τόπος Δράσης

ΑΣΩΠΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας