menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

BIOECONOMY eTWINNING PROJECT "RESOURCE DON"T GO!"

BIOECONOMY eTWINNING PROJECT "RESOURCE DON"T GO!"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning “Resource Don’t Go” πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με σχολεία και οργανισμούς από την Σουηδία, την Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη της κας Μαριάνθης Γιαννακοπούλου οι μαθητές της 6ης δημοτικού του τμήματος της,
συνομίλησαν με τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στην Αγγλική Γλώσσα,
ενημερώθηκαν σχετικά με τις έννοιες της βιοοικονομίας με το κατάλληλο για την ηλικία τους εκπαιδευτικό υλικό
συνδημιούργησαν τις κάρτες για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι σχετικά με την βιο-οικονομία.
αντάλλαξαν τις κάρτες που δημιούργησαν και έπαιξαν διαδραστικά το παιχνίδι.
Την επιστημονική επιμέλεια του έργου έχει το Universität Hohenheim Germany Stuttgart το οποίο συμμετείχε με έκθεση των μαθητικών δημιουργιών στο Φεστιβαλ Βιοοικονομίας στις Βρυξέλλες (17.3.24).

https://school-education.ec.europa.eu/en/networking/projects/161606
https://www.linkedin.com/posts/bioeconomy-office-hohenheim_greece-spain-sweden-activity-7138044401930473472-O9jF?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
https://www.biobeo.eu/festival/


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατανόησαν σε βάθος την δύσκολη έννοια της βιοοικονομίας και μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες κατάφεραν να παρουσιάσουν στις κάρτες του παιχνιδιού τις προκλήσεις αλλά και τα οφέλη από την εφαρμογή την Βιοικονομίας στην καθημερινότητά μας. Μέσω της συνεργασίας τους με μαθητές από άλλα σχολεία στην Ευρώπη βελτιώσαν τις ικανότητες επικοινωνίας στην Αγγλική Γλώσσα και κατανόησαν ότι τα σύνθετα περιβαλλοντικά ζητήματα χρειάζονται τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο. Συνεπώς, απέκτησαν μέσα από την εμπειρία αυτή την ιδιότητα του Πολίτη του Κόσμου. Παράλληλα συμμετείχαν στη διάχυση μέσω της ενημέρωσης και της διάχυσης της εμπειρίας στην ευρύτερη κοινότητα. Η διάχυση πραγματοποιήθηκε μέσω του Τύπου, των Social Media, του BioBeo Festival in Brussels, καθώς και αναρτήσεις στο site του σχολείου μας. 


Συνεργασίες

Το σχολείο μας ήταν ο ιδρυτής του προγράμματος eTwinning "Resource Don't Go" και συνεργάστηκε με τους ακόλουθους εταίρους:

  • Ελλάδα: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου
  • Τουρκία: Λύκειο "Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip"
  • Ρουμανία: Λύκειο Τουρισμού και Τροφίμων '‘Dumitru Motoc’ Galati
  • Σουηδία: Σχολείο "Gränbyskolan Uppsala"

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μαριάνθη Γιαννακοπούλου

Στόχος δράσης

Να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια της Βιοικονομίας , τα οφέλη και τις προκλήσεις και να δημιουργήσουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι (στα Αγγλικά) για να βοηθήσουν μαθητές σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τη βιοοικονομία. Απώτερος στόχος είναι επίσης η σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία ώστε οι μελλοντικές γενιές να είναι ενημερωμένες και να συμμετέχουν ενεργά σε μια πιο βιώσιμη κοινωνία. Τέλος, οι μαθησιακοί στόχοι σχετίζονται με την βελτίωση της επικοινωνιακής ικανότητας των μαθητών στα Αγγλικά και η εξοικείωση τους με την χρήση της γλώσσας τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο.

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος 2023- Μάιος 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας