menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5o Νηπιαγωγείο Δράμας

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Bee alive for future life

Bee alive for future life
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5o Νηπιαγωγείο Δράμας

2 /θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο με Τμήμα ένταξης


Διευθυντής Σχολείου

Παπαδοπούλου Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές με την τεχνική της ιδεοθύελας δημιούργησαν μια αστεία ιστορία.Σε συνεργασία με τα νηπιαγωγεία 1ο Καλλονής Λέσβου και 1ο Προσοτσάνης διαλέξαμε για ηρωίδα μια μέλισσα από αυτές που ζωγράφισαν τα παιδιά. Κρατήσαμε από την αστεία ιστορία τα χαρακτηριστικά της μέλισσας μας που ήταν άτακτη, ζωηρή και σκανδαλιάρα. Στόχος της τανίας μας ήταν πέρα από το κομμάτι της διασκέδασης  να προβληματίσουμε το κοινό για τους κινδύνους που διατρέχει η ζωή της μέλισσας για τους οποίους τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρνει ο άνθρωπος. Αρχικά έγινε μελέτη για την αξία, την προσφορά, τη σημασία  και το ρόλο που έχει η μέλισσα στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Στη συνέχεια συμφωνήσαμε να φτιάξουμε μια ταινία που θα είναι το ερέθισμα για συζήτηση, προβληματισμό, διατύπωση προτάσεων και επίλυση προβλημάτων. 

Οι μαθητές επέλεξαν τους ήρωες της ταινίας και τους ζωγράφισαν σε διαφορετικές θέσεις. Να σημειωθεί ότι  τα συγκεκριμένα τρία νηπιαγωγεία συνεργάζονται εδώ και 3 χρόνια στη δημιουργία ταινιών με την τεχνική Stop Motion Animation. Κάθε σχολείο έχει τη δική του γωνιά στο χώρο του νηπιαγωγείου, τον εξοπλισμό που χρειάζεται  και οι μαθητές  εκπαιδεύονται σε αυτήν την τεχνική. Η ταινία χωρίστηκε σε τρία μέρη. Ακολούθησε η φωτογράφηση (με ίδιες εικόνες ηρώων για τα τρία σχολεία), το ένωμα των κομματιών, η επεξεργασία και το ντύσιμο με πρωτότυπη μουσική.  


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές αντιλήφθηκαν την αξία και τη σπουδαιότητα των μελισσών στη διατήρησή της ζωής και της βιοποικιλότητας. Συζήτησαν, προβληματίστηκαν, έκαναν προτάσεις, πήραν πρωτοβουλίες, εργάστηκαν σε ομάδες. Το αποτέλεσμα του έργου τους, το γνωστοποίησαν στην οικογένεια τους, στην τοπική κοινωνία και ευρύτερη κοινωνία. Με αυτό  τον τρόπο επεδίωξαν να συμβάλουν στο βαθμό που μπορούσαν στην προστασία της μέλισσας. Συνεργασίες

  • Μεταξύ τριών νηπιαγωγείων (5ο Δράμας -1ο Προσοτσάνης -1ο Καλλονής λέσβου)
  • Συνεργασία με Μελισσοκόμους 
  • Με τον μαθητή μουσικού Λυκείου Χαράλαμπο Μαντατή που επιμελήθηκε την πρωτότυπη μουσική της ταινίας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παπαδοπούλου Μαρία , Αυγητίδου Σταυρούλα , Καλπάκη Ελευθερία, Μάρκου Μαρία , Γαζιώτου Ευαγγελία, Βραμέντσαλη Ελένη, Παπαδοπούλου Αναστασία, Χαμαλέλλη Δεσποινα, Μιχαηλίδου Θεοδώρα . Κοχλιαρίδου Ανέζα

Στόχος δράσης

1. Να γνωρίσουν καλύτερα το θαυμαστό κόσμο των μελισσών.2. Να αποκτήσουν οι μαθητές περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες παίρνοντας αποφάσεις που θα συμβάλουν στην προστασία της μέλισσας.3. Να αναπτύξουν δημιουργική και κριτική σκέψη μέσα από την εμβάθυνση για τη περιβαλλοντική επίλυση ενός προβλήματος 4. Να καλλιεργήσουν ικανότητες συνεργασίας, επικοινωνίας, ομαδικότητας.

Χρόνος δράσης

Ιανουάριος - Μάρτιος 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας