menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Εκπαιδευτήρια "Ι. Τσιαμούλη"

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Βάζοντας φωτιά στη διατροφή μας!

Βάζοντας φωτιά στη διατροφή μας!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Εκπαιδευτήρια "Ι. Τσιαμούλη"

Τα Εκπαιδευτήρια "Ι. Τσιαμούλης", είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία, με σχεδόν 70 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.


Διευθυντής Σχολείου

Τζούλη Ιωάννα - Διευθύντρια Γυμνασίου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές της Α’ γυμνασίου με αφορμή μία «παράξενη» γνωριμία με ένα «γλυκό burger» αποφάσισαν να μάθουν περισσότερα για τη μυστική συνταγή του και τα συστατικά του. Έτσι, μέσα από ένα διδακτικό σενάριο στηριζόμενο στις αρχές της βιωματικής μάθησης και της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στις βασικές αρχές της βιοχημείας και τους κανόνες της υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι, αποτελούμενο από τρια βήματα-πίστες, που περιλάμβανε κρυμμένους γρίφους και θησαυρούς, πολλές - πολλές ετικέτες διατροφικής δήλωσης, εντυπωσιακές κατασκευές και πειράματα με φωτιά!! Ο στόχος του παιχνιδιού ήταν η γνωριμία με τον τρίτο παγκόσμιο στόχο για «Καλή υγεία & Ευημερία».

Στο πρώτο βήμα οι μαθητές ασχολήθηκαν με την καταγραφή των βασικών θρεπτικών συστατικών, μέσα από ένα παιχνίδι αναζήτησης συσκευασιών τροφίμων στην κουζίνα του σπιτιού τους. Στόχος, η καταγραφή και η σύγκριση πληροφοριών μεταξύ διαφόρων προϊόντων.

Στο δεύτερο βήμα οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες κατασκεύασαν με πρωτότυπα υλικά τις δικές τους πυραμίδες μεσογειακής διατροφής, με στόχο την κατανόηση των βασικών αρχών της.

Στο τρίτο και τελευταίο βήμα, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη διατροφική αξία διαφόρων τροφών, με συμμετοχή τους σε ένα εντυπωσιακό πείραμα θερμιδομετρίας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές «έβαλαν φωτιά» σε διάφορες τροφές, με σκοπό να καταγράψουν την άνοδο της θερμοκρασίας του νερού. Στόχος, να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η πρόσληψη ενέργειας από τις τροφές αλλά και να γνωρίσουν την έννοια των θερμίδων στην πράξη.


Στόχος δράσης

Οι μαθητές να κατανοήσουν: 1. την ύπαρξη διαφορετικών κατηγοριών θρεπτικών ουσιών, 2. την ανάγκη για πρόσληψη συγκεκριμένων ποσοτήτων από κάθε κατηγορία, 3. τη συσχέτιση των κατηγοριών θρεπτικών ουσιών με την πρόσληψη ενέργειας 4. την ανάγκη για υιοθέτηση ισορροπημένης-μεσογειακής διατροφής

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας