menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης Ν.Ηλείας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το αύριο είναι τώρα! "Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός"

Το αύριο είναι τώρα! "Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η συμμετοχή μας στον 26ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) με θέμα : "Το αύριο είναι τώρα!- Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός", μας έδωσε την ευκαιρία  να προσεγγίσουμε τις συνέπειες της  κλιματικής αλλαγής  στον εκτοπισμένο  πληθυσμό και να συνειδητοποιήσουμε την άμεση ανάγκη για ευαισθητοποίηση και εγρήγορση.

Η σύνδεση της δημιουργικής κατασκευής(αφίσα)των μαθητών/τριών είναι άμεση με τον παγκόσμιο στόχο 13/Δράση για την κλιματική αλλαγή,εμπεριέχει όμως και τους στόχους της μηδενικής φτώχιας&πείνας καθώς και το στόχο για λιγότερες ανισότητες.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος και αύξηση των κλιματικών καταστροφών (πλημμύρες ,ξηρασίες,ερημοποίηση κ.α).Οι καταστροφές αυτές προκαλούν έλλειψη βιοποριστικών μέσων,τροφοδοτούν συγκρούσεις και αναγκάζουν τη μετακίνηση των ανθρώπων σε άλλες περιοχές /χώρες (οικοπρόσφυγες).

Η δράση αυτή μας κινητοποίησε να προβληματιστούμε για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης  στο φυσικό περιβάλλον και στον άνθρωπο και σκεφτούμε λύσεις.

Το νηπιαγωγείο μας, ως Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο πολλά έτη,μέσα από ποικίλες δράσεις που υλοποιούνται και στηρίζονται στην ενεργό συμμετοχή και συνεργασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές /τριες, γονείς και εκπαιδευτικός)στοχεύει στον μετριασμό των κλιματικών επιπτώσεων και στη διαμόρφωση ευαισθητοποιημένων, ενημερωμένων, δραστήριων, υπεύθυνων και ενεργών μαθητών-πολιτών.

Ως ενεργοί πολίτες επιθυμούμε να διαδοθεί το μήνυμα για συλλογική δράση καθώς το μέλλον του πλανήτη μας είναι αβέβαιο!Το αύριο,είναι τώρα!


Στόχος δράσης

Η διερεύνηση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης και οι επιπτώσεις της στους πρόσφυγες και τους εσωτερικά εκτοπισμένους πληθυσμούς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας