menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Αστέρι ευχής (Εκπλήρωση ευχής παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια)

Αστέρι ευχής (Εκπλήρωση ευχής παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια)
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι μαθητές/τριες του Γ2 ανέλαβαν να υλοποιησουν μία δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, όταν έκαναν μία ζημία στην τάξη τους και ζήτησαν να αποζημιώσουν το σχολείο αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πράξης. Ωστόσο, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Ελισάβετ Χλαπουτάκη προκρίθηκε η επιλογή της προσφοράς των χρημάτων όχι στο σχολείο (η Διεύθυνση του σχολείου ανέλαβε την αποκατάσταση της ζημίας) αλλά σε έναν φορέα υποστήριξης ευάλωτων ομάδων. Οι μαθητές/τριες αναζήτησαν, ενημερώθηκαν και τελικά επέλεξαν να συνδράμουν στο έργο του Οργανισμού "Make a wish-Κάνε μία ευχή Ελλάδας". 


Αποτελέσματα / επίδραση

Η προσφορά των μαθητών/τριών του Γ2 είχε ως αποτέλεσμα την εκπλήρωση της ευχής ενός συνομίληκου παιδιού που πάσχει από ασθένεια. Επίσης, γνωστοποίησαν και κινητοποίησαν τη σχολική κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία για το έργο εθελοντικών οργανισμών όπως ο "Make a wish" με έμφαση στο παιδί. Σημαντική ήταν η επίδραση της δράσης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των συμμετεχόντων μαθητών/τριών καθώς αφυπνίστηκαν στο θέμα της ψυχικής ενδυνάμωσης παιδιών που νοσούν και ανέλαβαν ενεργό ρόλο στη διαδικασία ενίσχυσης αυτών των παιδιών.



Συνεργασίες

Τα παιδιά του Γ2 συνεργάστηκαν με τη Διεύθυνση του σχολείου, τους μαθητές/τριες των υπόλοιπων τμημάτων του σχολείου, τους/τις εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ελισάβετ Χάπουτάκη

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η δράση κοινοποιήθηκε στο Facebook του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Επίσης, αναρτήθηκε η αφίσα και το πιστοποιητικό υιοθεσίας σε εμφανές σημείο του σχολείου.


Στόχος δράσης

1. Ενημέρωση για τη δράση εθελοντικών οργανισμών 2. Ενημέρωση για τις παθήσεις παιδιών που νοσούν σοβαρά και τους τρόπους διαχείρισης της κατάστασής τους. 3. Ευαισθητοποίηση στο ζήτημα υγείας παιδιών και καλλιέργεια ενσυναίσθησης 4. Ανάληψη δράσης σε συνεργατικό επίπεδο για τη συνδρομή τους σε έναν εθελοντικό οργανισμό (Make a wish)..

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές/τριες αλλά κοινοποιήθηκε και στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικούς και γονείς).

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος 2021

Τόπος Δράσης

Γιαννιτσά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας