menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΒΑΡΙΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

 Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (9 Φεβρουαρίου), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη-επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: 

''Ασφαλής χρήση Διαδικτύου για μαθητές Νηπιαγωγείου - Το Διαδίκτυο ως μέσο Ποιοτικής Εκπαίδευσης''.

Την συγκεκριμένη δράση την οργάνωσε το 9ο νηπιαγωγείο Πύργου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κι εμείς ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση με χαρά.

Μετά το πέρας της ομιλίας και της αλληλεπίδρασης των υπευθύνων με τα παιδιά, διαβάσαμε την ιστορία από το SaferInternnet4Kids ''Η Αθηνά και το νέο της Tablet''  της Κατερίνας Ψαρουδάκη...  

Το online παιχνίδι εμπέδωσης που δημιουργήσαμε για την ιστορία μας θα το βρείτε ΕΔΩ... 

Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πριν την τηλεδιάσκεψη ασχοληθήκαμε με τα παιδιά για τους κινδύνους του διαδικτύου και την ασφαλή χρήση του. Υλικό αντλήσαμε από την ιστοσελίδα saferinternet4kids . Τα παιδιά προβληματίστηκαν, ανακάλυψαν και κατάλαβαν καλύτερα τον τρόπο ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά μέσα από την ομαδοσυνεργατική μέθοδο ανακάλυψαν τη μεγάλη προσφορά του διαδικτύου στην καθημερινή μας ζωή. Εντόπισαν στο διαδίκτυο σύμβολα που μας προστατεύουν ενώ παράλληλα έμαθαν να αναγνωρίζουν ''παγίδες'' και να τις κρατούν μακρυά τους. Μοιράστηκαν εμπειρίες τους αφού λόγω τηλεκπαίδευσης όλα είχαν κάτι να πουν. Το τάμπλετ είναι μέρος της ζωής τους όχι μόνο για παιχνίδι αλλά και για μάθηση. Το οπτικοακουστικό υλικό που βρήκαμε ήταν κατάλληλο για την ηλικία τους και με ανάλογα παιχνίδια κατενόησαν κι κατέκτησαν σωστές στάσεις απέναντι στο διαδίκτυο .

Τέλος καλλιτεχνήσαμε την αφίσα μας ενώ παράλληλα φτιάξαμε το τραγουδάκι με συμβουλές απλές που τις κάναμε τρόπο ζωής.  https://youtu.be/NUxeze4BkpQΣυνεργασίες

 • ο κος. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του Οργανισμού του "Το Χαμόγελου του Παιδιού" 
 • η κα.Στάμου Έλλη, ψυχολόγος του Οργανισμού ''Το Χαμόγελο του Παιδιού''
 • ο κος.Αλεβίζος Στέφανος, Υπεύθυνος Συντονιστής στο Εθνικό Κέντρο για τις εξαφανίσεις για τα παιδιά θύματα εκμετάλλευσης.

Στην τηλεδιάσκεψη παρευρέθηκαν επίσης:

  • ο κος. Κλάδης Νικόλαος, Διευθυντής Π.Ε. Ν.Ηλείας
  •  ο κος Παπαδάκης Σπυρίδων, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδας, Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, ένας εκ των Συντονιστών του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"
  • ο κος Παρασκευάς Απόστολος, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, ένας εκ των Συντονιστών του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"
  • η κα. Νικολακοπούλου Ελένη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών Δυτικής Ελλάδας 
  • η κα. Ηλιοπούλου Ευγενία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας.

 

 •  14 τμήματα νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Ηλείας...

 

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Βασιλική Κοντογιάννη

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Αναρτήθηκε η δράση στο ιστολόγιο του σχολείου μας , στο youtube καθώς εντάχθηκε και στο πρόγραμμα ''ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ''


Στόχος δράσης

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο ενώ ταυτόχρονα να ανακαλύψουν τρόπους σωστής χρήσης του. Να προβληματιστούν , να κρίνουν και να γνωρίσουν τη θετική προσφορά του διαδικτύου σε όλους μας!!

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

μαθητές - εκπαιδευτικοί - γονείς- ευρύτερη κοινωνία

Χρόνος δράσης

1 εβδομάδα

Τόπος Δράσης

Σχολική μονάδα νηπιαγωγείου Χαβαρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας