menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το σχολείο μας, τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, έχοντας πάνω από μισό αιώνα εμπειρίας και σεβασμό στις ατομικές ικανότητες κάθε μαθητή παρέχει πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη προφέροντας εξατομικευμένη φροντίδα και εκπαίδευση. Παρέχει στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε, αφού νιώσουν πρώτα την αποδοχή και τον σεβασμό, να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους μέσα από το ήθος, την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και την επιβράβευση.

Η συμμετοχή των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας στο πρόγραμμα “Netiquette” αποτέλεσε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών μας για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου. Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν σε ομάδες, δημιούργησαν ένα κόμικ με τίτλο « Ασφάλεια στο διαδίκτυο» σχετικό με τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς σε αυτό και έδωσαν φωνή στους ήρωες μέσω της εφαρμογής chatterpix. Η δημιουργία κόμικ ήταν μια εξαιρετική αφορμή, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά πολύτιμες γνώσεις σχετικά με την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο και ενθάρρυνε την ανταλλαγή απόψεων, την ανοιχτή επικοινωνία και την καλλιέργεια των γλωσσικών τους δεξιοτήτων. Συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικότητας αλλά και της κριτικής τους σκέψης.

Σύμφωνα με τις μελέτες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής η έκθεση των νηπίων σε ψηφιακές οθόνες (τηλεόραση, smartphones, tablet, videogames κτλ.) επηρεάζει άμεσα την υγεία και την ανάπτυξή τους, ενώ μακροπρόθεσμα τη συμπεριφορά, τον ύπνο, το βάρος και τις σχολικές τους επιδόσεις. Μέσα από τη δράση αυτή οι μαθητές κατανόησαν τη ορθή χρήση των ψηφιακών μέσων στη σύγχρονη εποχή, τον επιτρεπόμενο χρόνο έκθεσής τους στις οθόνες, τους κινδύνους που

εμπεριέχει η πολύωρη ενασχόληση τους μπροστά σε αυτές και τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς απέναντι σε άλλους χρήστες.

Η δημιουργία των παιδιών παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σχολείο μας την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 με θέμα: «Παιδικές περιπέτειες στον κόσμο των τεχνών», προσφέροντας μία διαφορετική προσέγγιση στην ενημέρωση της κοινότητάς μας σχετικά με τα θέματα της διαδικτυακής ασφάλειας.


Στόχος δράσης

Η μαθητική δημιουργία που παρουσιάζουμε στο διαγωνισμό συνδέεται με τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών : «Πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και προώθηση της ευκαιρίας μάθησης καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής για όλους» και προωθεί την εκπαίδευση υψηλής ποιότητας μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για τη χρήση των ψηφιακών μέσων, να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους. Αναπτύσσουν επικοινωνιακές δεξιότητες, ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους και καλλιεργείται η φαντασία τους. Αποκτούν κριτική σκέψη, μαθαίνουν να εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά και να μοιράζονται τις γνώσεις τους με την ευρύτερη κοινότητα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας