menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γενικό Λύκειο Πεύκων

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Αποζητώντας την ειρήνη

Αποζητώντας την ειρήνη
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Γενικό Λύκειο Πεύκων

Το Γενικό Λύκειο Πεύκων βρίσκεται στην περιοχή Πεύκα της Θεσσαλονίκης. Είναι μια ζωντανή κοινότητα 430 μαθητών και 35 εκπαιδευτικών, με πλούσια δράση σε πολλούς τομείς.


Διευθυντής Σχολείου

Ιωαννίδης Θεόδωρος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Φέτος το Γενικό Λύκειο Πεύκων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning "All We Need is ... Art!" σε συνεργασία με σχολεία της Λιθουανίας, Μολδαβίας, Ολλανδίας και Ρουμανίας. Λόγω των γεγονότων της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία μια νέα δημιουργική δραστηριότητα εντάχθηκε στο πρόγραμμα και υλοποιήθηκε τον Μάρτιο 2022. Στη δραστηριότητα με τίτλο «We need Art, not War» οι μαθητές ετοίμασαν δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες, όπως πίνακες ζωγραφικής, ποιήματα και άλλα έργα, μέσα από τα οποία έστειλαν τα δικά τους αντιπολεμικά μηνύματα στον κόσμο. Ανέρτησαν τα έργα τους σε έναν κοινό πίνακα Padlet που βρίσκεται εδώ και ο πίνακας δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες των σχολείων καθώς και σε κοινωνικά δίκτυα. Στη δραστηριότητα αυτή συμμετείχαν όλοι οι 125 μαθητές της Β' Λυκείου του ΓΕΛ Πεύκων. Οι Έλληνες μαθητές εργάστηκαν ατομικά ή σε ομάδες  στο μάθημα των Αγγλικών και έγραψαν ποιήματα-ακροστιχίδες για την ειρήνη στην Αγγλική γλώσσα Τα ποιήματά τους παρουσίαζονται συγκεντρωμένα στο βίντεο.


Αποτελέσματα / επίδραση

Στις δύσκολες αυτές στιγμές για τον κόσμο, όπου οι αξίες της ειρήνης και της αδελφοσύνης μεταξύ των λαών δοκιμάζονται, οι μαθητές από τα διάφορα μέρη της Ευρώπης που πήραν μέρος στη δραστηριότητα "We need Art, not War" είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους για την ανάγκη ειρήνευσης στην Ουκρανία. Μέσα από τις αυθεντικές τους δημιουργίες έστειλαν τα δικά τους μηνύματα κατά του πολέμου. Τα μηνύματά τους έφτασαν σε ευρύτερο κοινό μέσα από δημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες των σχολείων, στον τοπικό τύπο και σε κοινωνικά δίκτυα, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για τον αγώνα υπέρ της ειρήνης.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, γενικότερα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου Πευκών, έχει φέρει κοντά μαθητές και καθηγητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, φανερώνοντας τη σημασία της ενότητας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ όλων, και έχει αποτελέσει ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου μπορούν να συνεργάζονται, να εκτιμούν ο ένας τον άλλον, να μοιράζονται τις ιδέες και τις δημιουργίες τους και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο.



Συνεργασίες

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning "All We Need is ... Art!" συμμετέχουν τα σχολεία:

Γενικό Λύκειο Πεύκων (Ελλάδα), Telšių "Džiugo" Gimnazija (Λιθουανία), Liceul Teoretic "Adrian Păunescu" (Μολδαβία), Nimeto - Nationaal Instituut voor Middelbaar Economisch en Technisch Onderwijs (Ολλανδία) και Colegiul Tehnic "Lorin Sălăgean" (Ρουμανία).


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σιδηροπούλου Αρετή

Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την αξία της ειρήνης. Δημιουργική έκφραση των μαθητών. Καλλιέργεια των δεξιοτήτων γραπτής επικοινωνίας στην Αγγλική γλώσσα.

Χρόνος δράσης

Μάρτιος 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας