menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

“Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου"- ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ “ Ο Αετός της Εύβοιας”

“Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου"- ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ “ Ο Αετός της Εύβοιας”
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας

Το Αειφόρο Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας είναι ένα ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο με έντονη κοινωνικοπολιτιστική και περιβαλλοντική δράση. Συμμετέχει ενεργά στα διεθνή δίκτυα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» και «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ» καθώς και σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις. Έχει αποσπάσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις και βραβεία σε συνεργατικά προγράμματα και διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με τη σημαία eTwinning School. Απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Safer Internet Day (SID2020), ετικέτα Silver eSafety Label από το European Schoolnet για τις πρακτικές και δράσεις σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια καθώς και Gold και Platinum βραβεία στα EDUCATION LEADERS AWARDS (2020,2021,2022). Υπάρχει άριστη και συνεχής συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με τοπικούς φορείς (Δήμος, Δασαρχείο, Λιμενικό, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Μουσεία). Τα μηνύματά μας διαχέονται μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου, τη σελίδας μας στο facebook και τις δημοσιεύσεις στα τοπικά ΜΜΕ.


Διευθυντής Σχολείου

Παρασκευή Μιλούλη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: “Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου” -"200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821”

Τίτλος: ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΒΙΟΣ “ Ο Αετός της Εύβοιας”

Η μαθητική δράση “Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου” που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ (δια της ΣΕΕ Αειφορίας) και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας απευθύνονταν σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και είχε σκοπό την ενασχόληση των μαθητών με την ιστορία και τα μνημεία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, όσον αφορά την Επανάσταση του 1821.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ αφιερωμένη στο μεγάλο Λιμνιώτη αγωνιστή, οπλαρχηγό και πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου, Αγγελή Γοβιό που ηγήθηκε της Επανάστασης στην Εύβοια.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ( Συνολική παρουσίαση των δραστηριοτήτων )

Αναλυτικά:

  1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
  2. TIMELINE
  3. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ από απόγονο του Α.Γοβιού
  4. ΑΦΙΣΑ
  5. ΤΡΑΓΟΥΔΙ (ύμνος στον Α.Γοβιό από τα παιδιά),
  6. ΘΕΑΤΡΙΚΟ
  7. ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  8. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά μέσα από ένα σύνολο βιωματικών δραστηριοτήτων, με ιδιαίτερη χαρά, ενθουσιασμό και υπερηφάνεια, γνώρισαν το μεγάλο Λιμνιώτη αγωνιστή, οπλαρχηγό και πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου, Αγγελή Γοβιό που ηγήθηκε της Επανάστασης στην Εύβοια, καλλιέργησαν την ιστορική τους μνήμη και συνείδηση και σφυρηλάτησαν δεσμούς και αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Επιπλέον μέσα από τις δραστηριότητές τους και τη διάχυση αυτών μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου και της σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλήθηκε και αναδείχτηκε η τοπική ιστορία και η συμβολή της στην απελευθέρωση.



Συνεργασίες

  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
  • Λαογραφικό Μουσείο
  • Χορευτικό «ΛΥΜΝΙ»
  • Ι. Φαφούτης (Φωτογράφος)
  • Α. Τζουτζά (απόγονος του Α.Γοβιού)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παρασκευή Μιλούλη, Αυγή Τουλκιαρίδου

Στόχος δράσης

•Καλλιέργεια ιστορικής μνήμης και ιστορικής συνείδησης •Σφυρηλάτηση δεσμών και αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα •Ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και η συμβολή της στην απελευθέρωση

Χρόνος δράσης

Μάιος-Ιούνιος 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας