menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ '''ΜΠΟΙΚΟΣ. Β. -ΦΙΛΑΝΘΙΔΟΥ.Ε''

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Αποταμίευση για καλό σκοπό!

Αποταμίευση για καλό σκοπό!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στα πλαίσια των δράσεων μας για την Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης 31 Οκτωβρίου το Νηπιαγωγείο Καλυβίων Πέλλας και το Νηπιαγωγείο Λιποχωρίου σε συνεργασία με τους γονείς και τα παιδιά, αποταμιεύουν χρήματα και τα χρησιμοποιούν για έναν καλό σκοπό.  Υιοθετούμε λοιπόν, το 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης Λάρισας, το οποίο υπέστη από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου ανεπανόρθωτες ζημιές.
Για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης συνέβαλαν οι γονείς οι οποίοι στάθηκαν ανώτεροι των προσδοκιών και έδωσαν οικειοθελώς  χρήματα αλλά  και τα παιδιά για την ευαισθητοποίηση να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες στα παιδιά ενός άλλου σχολείου. Το Νηπιαγωγείο Γιάννουλης είχε ανάγκη από μια ηλεκτρική σκούπα ώστε να λειτουργεί εύρυθμα. Για το σκοπό αυτό η σκούπα έγινε δωρεά στο 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να κατανοήσουν την αξία των χρημάτων, να μειώσουμε την υπερκατανάλωση και να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα μας για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Με την έκφραση ''Φασούλι το Φασούλι γεμίζει το σακούλι'' ξεκινά το ταξίδι των μικρών μας μαθητών ωστε να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Οι μικροί μας μαθητές με πολύ χαρά συγκέντρωσαν τα χρήματα από τον δικό τους κουμπαρά στον κουμπαρά του σχολείου.



Συνεργασίες

Το Νηπιαγωγείο Καλυβίων Πέλλας και το Νηπιαγωγείο Λιποχωρίου σε συνεργασία με τους γονείς και τα παιδιά. Όπως επίσης και το Νηπιαγωγείο Γιάννουλης. Τέλος, η μεταφορική εταιρία που οικειοθελώς ανέλαβε την μεταφορά του δέματος. 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κουριανίδου Σοφία, Ταταρίδου Παναγιώτα , Ζαχαρούλα Καράτζιου

Στόχος δράσης

Η ποιοτική πρόσβαση στην  προσχολική εκπαίδευση όλων των μαθητών, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και η καλλιέργεια ενσυναίσθησης.

Χρόνος δράσης

1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας