Από κλαδάκι, δέντρο

menu
Μαθητικές δημιουργίες
Το 13o Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου ανήκει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου .Στεγάζεται στο ισόγειο ενός κτιρίου στην οδό Καποδιστρίου 43 και συστεγάζεται με το 9ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου. Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός χαρούμενου, δημοκρατικού σχολείου, στο οποίο όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα συνεργάζονται με ζήλο , ελευθερία και δημιουργικότητα, μέσα σε ένα κλίμα αλληλεπίδρασης και δημοκρατικότητας. Ενός ανοιχτού στην κοινωνία σχολείου το οποίο μέσα από σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, καλό προγραμματισμό και αρμονική συνεργασία μεταξύ γονιών - σχολείου θα στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του κάθε παιδιού, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στη κοινωνικοσυναισθηματική και ψυχοκινητική του ολοκλήρωση, παρέχοντάς του τα εφόδια να χαίρεται το παρόν και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το μέλλον. Οι μαθητές αξιοποιώντας τις ικανότητες τους θα μάθουν πώς να μαθαίνουν, πώς να εφαρμόζουν αυτά που έμαθαν, πώς να συνεργάζονται και να συνυπάρχουν με τους άλλους ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες σε ένα ανοιχτό εκπαιδευτικό περιβάλλον ασφάλειας,αποδοχής και αναγνώρισης. Μέσα από την ομαδοσυνεργατική μάθηση, τη βιωματική εκπαίδευση, τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και την αξιοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών και ψηφιακών εργαλείων έχουμε ως στόχο να καλλιεργήσουμε τη συνεργασία ,τη δημιουργικότητα ,την επικοινωνία και την κριτική σκέψη ώστε να προάγουμε τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη κοινωνία του 21ου αιώνα. Αν και είμαστε ένα μικρό σχολείο συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε πολλά προγράμματα τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το Erasmus+ , το E twinning καθώς και σε διάφορες δράσεις και Δίκτυα ( της Unicef , Σχολικές Δράσεις, φιλαναγνωσίας,ασφάλειας στο Διαδίκτυο κ.ά)
Φανουργιάκη Άννα
Επικοινωνία με σχολείοΜε αφορμή κάποια κλαδάκια που βρήκαμε στην αυλή μας αλλά που δεν γνωρίζαμε από πού προέρχονται, τα παιδιά προβληματίζονται και συζητούν. Χρησιμοποιούν όλες τους αισθήσεις για να τα παρατηρήσουν και να τα γνωρίσουν: Τα αγγίζουν, τα μυρίζουν και συζητούν τι βλέπουν με τη βοήθεια και μεγεθυντικών φακών. Γίνεται ερώτηση: "Τι νομίζετε ότι είναι αυτά τα κλαδάκια; Έχουν ζωή; Από πού προήλθαν;» Γίνεται καταγραφή των πρότερων ιδεών και αντιλήψεων των παιδιών με ηχογράφηση και με ζωγραφική. Τις ιδέες τους αυτές τα παιδιά τις οργανώνουν στο πλαίσιο της ομαδοσυνεργατικής μάθησης και συνθέτουν με φυσικά και επιπλέον υλικά της επιλογής τους ένα δέντρο.
Δημιουργούμε ένα ψηφιακό βιβλίο (bookcreator) όπου ενσωματώνονται οι ηχογραφήσεις των παιδιών στο οπτικό υλικό των δραστηριοτήτων
https://read.bookcreator.com/cGD1HOw7T6axtxBHHA1yFAgFUq53/3R_MfnOpS9i5Vxb8nmZSrA
στο τηλέφωνο 210 –
6898593
ή email [email protected]