menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ (ΕΑΕ) ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΡΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΡΟΛΟΙ (ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΡΟΛΟΙ (ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ (ΕΑΕ) ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΓΡΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Διευθυντής Σχολείου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΖΑΚΑΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Κατά το δεύτερο διάλειμμα δυο εκπαιδευτικοί λογομαχούν μπροστά σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες. Οι μαθητές επεμβαίνουν για να ηρεμήσουν την κατάσταση και να απομακρύνουν τους εκπαιδευτικούς από το σημείο που λαμβάνει χώρα ο διαπληκτισμός.
Στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με τους μαθητές/μαθήτριες όπου εκφράζονται για το συμβάν και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός στο χώρο του σχολείου να διαπληκτίζονται οι εκπαιδευτικοί.
Ένας εκπαιδευτικός προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των συναδέλφων του λέγοντας πως είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως διαπληκτίζονται καθημερινά οι μαθητές/μαθήτριες το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους εκπαιδευτικούς.
Οι μαθητές αρχίζουν να ανακαλούν δικές στους στιγμές διαπληκτισμού και αναφέρουν τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει ώστε να τις είχαν αποφύγει και προτείνουν λύσεις στους εκπαιδευτικούς για να συμφιλιωθούν.
Ακολουθεί παρουσίαση και παιχνίδι από τους εκπαιδευτικούς της δράσης.
Οι μαθητές/μαθήτριες επέλεξαν ο καθένας/καθεμία με τυχαίο τρόπο έναν αριθμό από το 1 έως το 14, ο κάθε αριθμός υπήρχε δυο φορές.
Οι μαθητές/μαθήτριες που είχαν τον ίδιο αριθμό αποτελούσαν και το ζευγάρι όπου θα έπρεπε να παρουσιάσουν το σενάριο που τους δόθηκε μέσω μιας εικόνας. Οι υπόλοιποι/-πες μαθητές/μαθήτριες θα έπρεπε να καταλάβουν τι παρουσιάζουν οι δυο μαθητές/μαθήτριες και να μετατρέψουν την εικόνα την εικόνα βίας σε θετική εικόνα επίλυσης μεταξύ των δύο μαθητών/μαθητριών.
 
 

Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές στο τέλος της δράσης έφτιαξαν το δικό τους συμβόλαιο ότι τις διαφορές τους θα τις επιλύουν με τον διάλογο και θα προστατεύουν τους αδύναμους μαθητές/μαθήτριες.



Συνεργασίες

Συνεργασία με Ψυχολόγο και λογοθεραπέυτρια του σχολέιου καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης για σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης ανάλογα με τον τρόπο που εκφράζονται οι μαθητές/ μαθήτριες.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΓΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΦΩΤΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΙΑ-ΕΥΤΕΡΠΗ ΖΩΙΔΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΖΑΚΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΤΕΣΚΟΥ, ΕΥΘΑΛΙΑ ΚΟΚΚΟΤΑ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΜΟΥ.

Στόχος δράσης

ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Χρόνος δράσης

3 Διδακτικές ώρες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας