menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Ανακυκλώστε τα τηγανέλαια, σώστε τον Πλανήτη!

Ανακυκλώστε τα τηγανέλαια, σώστε τον Πλανήτη!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΧΕΡΟΥ

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού είναι μια από από τις μικρότερες σε μαθητικό δυναμικό σχολικές μονάδες του Νομού Έβρου. Ωστόσο, παρά τις δυσχέρειες που προκύπτουν εξαιτίας του μεθοριακού χαρακτήρα της περιοχής την οποία εξυπηρετεί, οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς αλλά και η ευρύτερη τοπική κοινότητα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το σχολείο να υιοθετεί πολιτικές συνεχούς ποιοτικής αναβάθμισης μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων μαθησιακών πρακτικών, τη συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών με άλλες σχολικές μονάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η προσπάθεια αυτή εξυπηρετεί το όραμα του ΓΕ.Λ. Τυχερού για τη δημιουργία μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας που να ανταποκρίνεται στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες και προκλήσεις του 21ου αιώνα, θέτοντας τον μαθητή στο επίκεντρο των αλλαγών και σκοπεύοντας στη συνολική βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.


Διευθυντής Σχολείου

ΔΕΛΙΑΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Συνεχίζοντας, για δεύτερο έτος, τη δράση για την ορθή διαχείριση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕ.Λ. Τυχερού δημιούργησαν αφίσες και άλλο πληροφοριακό υλικό σχετικά με τις επιπτώσεις της απόρριψης των ελαίων στο περιβάλλον και στη συνέχεια συγκέντρωσαν σε στο σχολείο ποσότητες ελαίων, ύστερα από την ευαισθητοποίηση της σχολικής και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας.
 

Αποτελέσματα / επίδραση

Η δράση ευαισθητοποίησε τη σχολική και την ευρύτερη κοινότητα σχετικά με τις επιπτώσεις που επιφέρει στο περιβάλλον η ανεξέλεγκτη απόρριψη χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων ενώ, παράλληλα, λειτούργησε ως μια καλή πρακτική σε επίπεδο σχοείου και κοινότητας.



Συνεργασίες

Το ΓΕ.Λ. Τυχερού συνεργάστηκε με την εταιρεία ανακύκλωσης "ΕΚΟΘΡΑΚ Α.Ε.", στην οποία παρέδωσε τις ποσότητες χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων που συγκέντρωσε σε όλη τη διάρκεια του έτους.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δελιακίδης Παναγιώτης, Τσαπάνης Χρήστος,

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Η δράση κοινοποιήθηκε μέσω:

1/ της ιστοσελίδας του σχολείου,

2/ του προφίλ του σχολείου στα κοινωνικά δίκτυα,

3/ αφισών και πληροφοριακού υλικού που διανεμήθηκε στην τοπική κοινότητα


Στόχος δράσης

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών ως προς την ορθή διαχείριση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς, κηδεμόνες, σχολική κοινότητα

Χρόνος δράσης

Σεπτέμβριος 2023 - Ιούνιος 2024

Τόπος Δράσης

Γενικό Λύκειο Τυχερού, Τυχερό Έβρου

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας