menu

Σύνδεση | Εγγραφή

7ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ανακυκλώστε και σώστε τον πλανήτη μας

Ανακυκλώστε και σώστε τον πλανήτη μας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

7ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδας

Το 7ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδας λειτούργησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο 2011 αρχικά με ένα τμήμα και έκτοτε έως σήμερα λειτουργεί ως διθέσιο ολοήμερο σχολείο. Βρίσκεται στην υπέροχη περιοχή της Βραυρώνας, στο ύψος της 7ης στάσης και απέχει 400 περίπου μέτρα από τη θάλασσα και τον Ιερό ναό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Βασικό μέλημα των εκπαιδευτικών του σχολείου αποτελεί η ασφάλεια και η ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών. Παράλληλα δίνεται έμφαση στην υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων που προάγουν τη συνεργασία των μεταξύ μαθητών-γονέων-κοινωνίας και σχολείων, την κοινωνική ευαισθησία και ενισχύουν την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο. Οι εκπαιδευτικοί του άρτια εκπαιδευτικά καταρτισμένοι με πλούσια εμπειρία και μεταπτυχιακές σπουδές, αξιοποιούν τις γνώσεις και δεξιότητες που διαθέτουν στον τομέα της τεχνολογίας, της λογοτεχνίας και της μουσικής προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας γενικότερα. Σύνθημα όλων αποτελεί η φράση “όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”


Διευθυντής Σχολείου

Ζερβάκης Δημήτριος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιου του καινοτόμου προγράμματος για την Ανακύκλωση που υλοποιήσαμε κατά το σχολικό έτος 2022-2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες και των δύο τμημάτων του νηπιαγωγείου μας έμαθαν για την ανακύκλωση, για τις συσκευασίες που ανακυκλώνουμε και άλλα αντικείμενα που μπορούν να ανακυκλωθούν. Κατανόησαν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και τα προβλήματα που δημιουργούνται εάν δεν κάνουμε ανακύκλωση. Υιοθέτησαν πρακτικές ανακύκλωσης και στο σχολείο αλλά και στο σπίτι, καθώς μάλιστα ενημερώθηκαν και οι γονείς τους σε ειδική συνάντηση που έγινε στον χώρο του σχολείου μας. Με τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών μας σχεδιάσαμε από κοινού την αναδιαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου μας, όπου μεταξύ άλλων θα επαναχρησιμοποιήσουμε υλικά άχρηστα και ανακυκλωσιμα (π.χ. παλιά λάστιχα, παλιά καθίσματα λεωφορείων, παλιά σκεύη κουζίνας κ.α.). Συνδέσαμε δηλαδή το πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιήσαμε με τη δράση μας σχετικά με την αναδιαμόρφωση της αυλής μας. Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δημιούργησαν μία ιστορία για την ανακύκλωση, η οποία έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων (με την εφαρμογή Stop motion). 


Στόχος δράσης

Να αντιληφθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, να υιοθετήσουν περιβαλλοντική συνείδηση, να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός κοινού έργου (ταινία κινουμένων σχεδίων) και να μάθουν πώς δημιουργείται μία τέτοιου είδους ταινία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας