menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΕΛ ΤΥΧΕΡΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΕΛ ΤΥΧΕΡΟΥ

Το ΓΕΛ Τυχερού είναι ένα μικρό σχολείο που αριθμεί 33 μαθητές και βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή. Παρά τον μικρό αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών το σχολείο συμμετέχει σε πολλά προγράμματα, διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις και εκπαιδευτικές κοινότητες.


Διευθυντής Σχολείου

Κανίδου Ζωή

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η δράση μας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων αλλά και την προστασία της υγείας όλων μας. Η δράση αυτή είναι διαρκής και κάθε χρόνο εντάσσονται σε αυτή καινούργιοι μαθητές. Αρχικά γίνεται η ενημέρωση στους μαθητές για τους κινδύνους από την επαναχρησιμοποίηση των τηγανέλαιων ή την απόρριψή τους στο περιβάλλον αλλά και τα οφέλη από την ανακύκλωσή τους. Στη συνέχεια οι ίδιοι οι μαθητές γίνονται κοινωνοί του μηνύματος προς τους γονείς τους και την τοπική κοινωνία. Γίνονται στοχευμένες δράσεις ενημέρωσης του κοινού με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, αφισών και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να συμμετάσχουν στη συλλογή των τηγανέλαιων στο σχολείο μας. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Πολλοί δεν γνώριζαν τις καταστροφικές συνέπειες της ρίψης και επαναχρησιμοποίησης των τηγανέλαιων και δέχτηκαν με ευχαρίστηση να συμβάλλουν στη συλλογή από το σχολείο μας και την ανακύκλωσή τους. Η συλλογή για φέτος ήταν 60lt τηγανέλαιων παρά το μικρό χρονικό διάστημα που παραμείναμε ανοιχτά τα σχολεία λόγω του Covid. 



Συνεργασίες

Με την εταιρεία ΕΚΟΘΡΑΚ Α.Ε. η οποία παραλαμβάνει τα τηγανέλαια που συγκεντρώνουμε


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κανίδου Ζωή

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Εκτύπωση και διαμοιρσμός ενημερωτικών φυλλαδίων

Εκτύπωση αφισών που κολλήθηκαν σε καίρια και πολυσύχναστα σημεία της κοινότητας

Ανάρτηση ανακοίνωσης για την συλλογή τηγανέλαιων στο χώρο του σχολείου στο f/b

Μοιράστηκαν πλαστικά μπουκάλια με αυτοκόλλητες ετικέτες που δημιουργήσαμε για την συλλογή των τηγανέλαιων σε όλες τις οικογένειες των μαθητών 


Στόχος δράσης

Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων μειώνοντας την μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα μέσω της ανακύκλωσης των τηγανέλαιων. Έτσι πετυχαίνουμε καθαρότερο νερό αλλά και καθαρότερες αποχετεύσεις.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και η τοπική κοινωνία

Χρόνος δράσης

Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς

Τόπος Δράσης

Δημοτική ενότητα Τυχερού

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 8



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας