menu

Σύνδεση | Εγγραφή

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

«Ανακυκλώνουμε με το ρομποτάκι»

«Ανακυκλώνουμε με το ρομποτάκι»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

To 32o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, συστεγάζεται με το 53ο και 52ο Δημοτικά σχολεία Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από 2 τμήματα Πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος και 2 τμήματα ολοήμερου προαιρετικού προγράμματος, ενώ απασχολεί 4 εκπαιδευτικούς ΠΕ 60- Νηπιαγωγών


Διευθυντής Σχολείου

Στυλιανή Λιούφα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Δημιουργήσαμε τους δύο κάδους της ανακύκλωσης- μπλε και πράσινο και τοποθετήσαμε σκουπίδια που ανακυκλώνονται και σκουπίδια που δεν ανακυκλώνονται σε μια μακέτα που απεινονίζει την γειτονιά μας.  

Τοποθετήσαμε την μακέτα σε τετραγωνισμένο περιβάλλον και καλέσαμε τα παιδιά να δώσουν οδηγίες με τους κατάλληλους αλγόριθμους στο ρομποτάκι ώστε να περάσει από τους κατάλληλους σταθμούς, παραλαμβάνοντας «σκουπίδια» και πηγαίνοντάς τα στους κατάλληλους κάδους.

 Ανακυκλώνοντας λοιπόν αλουμινένιες, χάρτινες, πλαστικές συσκευασίες, σε μία μακέτα ρομποτικής πόλης, σε ένα τετραγωνισμένο περιβάλλον που ετοιμάσαμε με χαρτόνια, λαδοπαστέλ  και τα παιχνίδια μας…

Στόχοι μας:

Να διαμορφώσουν  αξίες, στάσεις και δεξιότητες ενός ενεργού και ευαισθητοποιημένου προς το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη πολίτη, ενός «περιβαλλοντικά εγγράμματου πολίτη»

Να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Να κατανοήσουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα επιδρά αρνητικά στον πλανήτη και η βιωσιμότητα είναι ευθύνη όλων.

Να διαμορφώσουν συμπεριφορές και στρατηγικές: ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων (ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης)

Γιατί με το ρομποτάκι:

Για την καλλιέργεια του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης, για την καλλιέργεια της αναλυτική και συνθετικής Σκέψης - διαμόρφωση κριτικής σκέψης, για την καινοτομία - εξοικείωση με τις δυνατότητες και τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών.


Στόχος δράσης

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ: Στόχοι μας: Να διαμορφώσουν  αξίες, στάσεις και δεξιότητες ενός ενεργού και ευαισθητοποιημένου προς το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη πολίτη, ενός «περιβαλλοντικά εγγράμματου πολίτη» Να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Να κατανοήσουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα επιδρά αρνητικά στον πλανήτη και η βιωσιμότητα είναι ευθύνη όλων. Να διαμορφώσουν συμπεριφορές και στρατηγικές: ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων (ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας