menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Πολυδρόσου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Ανακυκλώνουμε και κάνουμε τον κόσμο πιο όμορφο

Ανακυκλώνουμε και κάνουμε τον κόσμο πιο όμορφο
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Μαζί με τους μαθητές στην παρεούλα συζητήσαμε για την ανακύκλωση και μάθαμε τι ακριβώς σημαίνει διαβάζοντας το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Η μικρή γοργόνα πως να ζήσει στο σκουπιδονήσι;". Χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες και ενημερωθήκαμε με εκπαιδευτικά βιντεάκια για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλονοντος. 

Στη συνέχεια συζητήσαμε με τα παιδιά τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε την ανακύκλωση στο σχολείο μας και την καθημερινότητα μας. Οι ίδιοι οι μαθητές πρότειναν να χρησιμοποιούμε για άλλες κατασκευές τα χαρτιά που ζωγραφίζουν αλλά δεν θέλουν να κρατησουν στο φάκελο τους, τα οποία διαφορετικά θα πετούσαν, αλλά και τα μικρά κομμάτια των χαρτονιών που περισσεύουν από κατασκευές που φτιάχνουμε. Έτσι χρησιμοποιήσαμε ένα άδειο χαρτόκουτο και μέσα κρατάμε όλα τα μικρά πολύχρωμα χαρτιά που χρησιμοποιούμε για ελεύθερο κολλάζ. 

Επίσης, χρησιμοποιήσαμε ένα μεγάλο χαρτόκουτο για κάδο ανακυκλώσιμων υλικών, όπου εκεί πετάμε όλες τις συσκευασιές των φαγητών και των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στο σχολείο. Στο τέλος της ημέρας αδειάζουμε το περιεχόμενο στον κάδο ανακύκλωσης που υπάρχει έξω από το σχολείο μας.

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Μέσα από τις δράσεις μας προσπαθήσαμε να προωθήσουμε την ιδέα της ανακύκλωσης και μέσα στα σπίτια των παιδιών, ώστε να αφυπνιστούν και οι γονείς και να ανακυκλώνει κάθε σπίτι ενεργά ακολουθώντας τους κανόνες για τη σωστή απόρριψη των ανακυκλώσιμων. 



Συνεργασίες

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας πάνω στην ανακύκλωση επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας. Συμμετείχαμε σε ένα διαγωνισμό, όπου τα σχολεία διαγωνίζονταν με κατασκευές, αφίσες και βιντεάκια με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης. Η δικιά μας συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στέλνοντας μια αφίσα φτιαγμένη εξ' ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά και ζωγραφιές των παιδιών.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κάκαβου Ευφροσύνη

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μετά από συνενόηση με τον Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας και τις τοπικές αρχές του Δήμου οι αφίσες και όλο το υλικό που παράχθηκε από τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί σε σημεία που θα υποδείξουν οι Δήμοι.


Στόχος δράσης

Να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ανακύκλωση και να κατανοήσουν τη σημασία της. Να εντάξουμε την ανακύκλωση στην καθημερινή ρουτίνα του σχολείου. Να χρησιμοποιήσουμε την μέθοδο της ανακύκλωσης, ώστε να κατασκευάσουμε μια δημιουργία χρησιμοποιώντας άχρηστα και χρησιμοποιημένα αντικείμενα

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικό σύνολο

Χρόνος δράσης

Ιανουάριος 2023-Μάρτιος 2023

Τόπος Δράσης

Πολύδροσο

Δίκτυο

Ενταχθήκαμε στο Δίκτυο του ΚΠΕ Ιεράπετρας Διατροφή, Περιβάλλον και Υγεία 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας