menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5o Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ανακυκλωμένη Ορχήστρα

Ανακυκλωμένη Ορχήστρα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5o Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης

Το σχολείο βρίσκεται στη Χρυσούπολη Καβάλας.


Διευθυντής Σχολείου

Γιαζκουλίδης Πέτρος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κινηματογραφική λέσχη στην τάξη μας" παρακολουθήσαμε την ταινία " Η ορχήστρα της ανακύκλωσης". Η ταινία αναφέρεται σε μια παραγκούπολη της Παραγουάης, όπου η μουσική γίνεται κοινός στόχος και δίαυλος επικοινωνίας σε μια μικρή ομάδα παιδιών. Τους μαθαίνει να συνεργάζονται και χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά από σκουπίδια, να φτιάχνουν μουσικά όργανα. Η μουσική ως κινητήρια δύναμη αποδεικνύεται ως η μοναδική διαφυγή τους από τη φτώχια, όταν μια καταστροφή πλήττει την περιοχή τους. 

Με αφορμή την ταινία ασχοληθήκαμε με την ανακύκλωση και την σπουδαιότητά της. Συγκεκριμένα οι στόχοι μας είναι να πληροφορηθούν οι μαθητές/μαθήτριες για το τι είναι η ανακύκλωση, να οικοδομήσουμε την γνώση για την διαδικασία της ανακύκλωσης και τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να είναι σε θέση να κάνουν ανακύκλωση και οι ίδιοι. Τέλος να ανακαλύψουν τα οφέλη της ανακύκλωσης ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να υιοθετήσουν αυτή την περιβαλλοντική συμπεριφορά.  

Για το σκοπό αυτό συγκεντρώσαμε ανακυκλώσιμα υλικά και φτιάξαμε τα δικά μας μουσικά όργανα. Χρησιμοποιήσαμε χαρτόνια, καλαμάκια πλαστικά, λαστιχακια και τεκεκεδάκια.

 


Στόχος δράσης

Οι στόχοι της δράσης είναι οι εξής: Να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των σκουπιδιών. Να διακρίνουμε τα οφέλη της ανακύκλωσης . Να έρθουμε σε επαφή με τα ανακυκλώσιμα υλικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας