menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

          Η αρχική εμπλοκή των μαθητών στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, προέκυψε στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, όπου εντάξαμε την διπλανή κατασκευή.

         Για την δημιουργία της κατασκευής έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές αξιοποιώντας τις δημιουργικές, τις καλλιτεχνικές και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν η  αιτία για να μεταβούμε στο επόμενο στάδιο και να συναποφασίσουμε την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό.

Το θέμα που ερέθισε την κριτική σκέψη των παιδιών ήταν: ποιον Στόχο θα επιλέγαμε ως τον σημαντικότερο;

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

     Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών μας πάνω στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης αποφασίσαμε να εργαστούμε ομαδικά και να δημιουργήσουμε μια κατασκευή  ως παρακαταθήκη στην τάξη του σχολείου μας με σκοπό να αποτελέσει ερέθισμα για αναστοχασμό.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας κάναμε διαφορά πράγματα όπως πχ. γράψαμε τους 17 βιώσιμους στόχους σε ένα χαρτόνι και την αιτιολογία τους για να μπορεί όποιος θέλει να το διαβάσει και να μάθει κάποια πράγματα που ίσως δεν γνώριζε.

Επίσης, είπαμε και εμείς κάποια λόγια ηχογραφώντας τις φωνές μας και τέλος τραβήξαμε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με ολόκληρη τη δραστηριότητα και το αναρτήσαμε στο  κανάλι του σχολείου μας στο YouTube.

 Εν κατακλείδι  αυτό που θέλουμε να περάσουμε μέσω της εργασίας μας είναι πως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !

Όλοι οι στόχοι είναι εξίσου σημαντικοί για να είναι ο πλανήτης μας Βιώσιμος!


Στόχος δράσης

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας