menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1o Nηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ανθρωποι και θαλάσσια ζωή σύμμαχοι για τον πλανήτη Γη

Ανθρωποι και θαλάσσια ζωή σύμμαχοι για τον πλανήτη Γη
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1o Nηπιαγωγείο Γαργαλιάνων

Το 1ο νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων είναι ένα σχολείο που έχει διακριθεί πολλές φορές σε διαγωνισμούς. Είναι πιστοποιημένο ecoschool με 2 σημαίες και Αειφόρο σχολείο με 2 επίσης αντίστοιχες σημαίες. Εχει εκπροσωπήσει την Πελοπόννησο 10 φορές στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Helmepa Junior ενώ στον διαγωνισμό ζωγραφικής 2020-21 η αφίσα του πρώτου τμήματος κέρδισε το πρώτο βραβείο. Γενικά το σχολείο έχει έντονη κοινωνική-πολιτιστική-περιβαλλοντική και ακτιβιστική δράση, εμπνέει την τοπική κοινωνία. Η άριστη συνεργασία και επικοινωνία με το Σύλλογο Γονέων είναι βασική προυπόθεση για την επίτευξη όλων των στόχων του.. Την τελευταία δεκαετία έχουν υλοποιηθεί καθαρισμοί σε ακτές και άλση αλλά και στην πόλη, δεντροφυτεύσεις, καμπάνια κατά της χρήση της πλαστικής σακούλας, εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη και συγκεκριμένα στην παιδική χαρά και σε στάση του κτελ κ.α. Το σχολείο μας έχει αποσπάσει gold βραβείο στην κατηγορία ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, από τον θεσμό των Εducation Business Award, όπως και gold βραβείο στην κατηγορία "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ". Η προισταμένη Γαρυφαλιά Τεριζάκη έχει βραβευτεί επίσης με gold βραβείο στην κατηγορία "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ", από τον ίδιο θεσμό. Το 1ο πρωινό τμήμα (φέτος λειτούργησαν για πρώτη φορά τρία πρωινά και ένα απογευματινό) συμμετείχε στο πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής παιδαγωγικής Freinet. Ολη τη φετινή χρονιά εφαρμόστηκαν τεχνικές Φρενέ όπως, "μαθητικό συμβούλιο", "τι νέα", "μικρά βιβλία", "κινηματογράφος" κ.α. Η φιλοσοφία του σχολείου είναι εμπνευσμένη από την παιδαγωγική προσέγγιση της Reggio Emilia και της παιδαγωγικής Φρενέ ενώ υιοθετούνται και πρακτικές του "Δασικού Νηπιαγωγείου" στο επίπεδο που αυτό είναι εφικτό. Τα παιδιά φορούν γαλοτσάκια στο σχολείο, τα οποία και αφήνουν πάντα εκεί για να τα χρησιμοποιούν στα παιχνίδια τους στα χώματα και στους νερόλακους ενώ τα αδιάβροχα τους επιτρέπουν να παίζουν ή να πηγαίνουν εκδρομές σε ήπια βροχερές μέρες.


Διευθυντής Σχολείου

Πετροπούλου Μαρία Αγγελική

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το τμήμα μας συμμετείχε και φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της helmepa junior. Είμαστε μέλη της χελμεπα περισσότερα από 12 χρόνια, έχοντας διακριθεί 10 φορές.

Συμμετείχαμε και φέτος στον διαγωνισμό ζωγραφικής αφίσας με θέμα αυτή την φορά "άνθρωποι και θαλάσσια ζωή σύμμαχοι για τον πλανήτη γη" και μάλιστα κερδίσαμε το Α' Βραβείο στην κατηγορία "νηπιαγωγεία- ειδικά σχολεία".

Η επιτροπή αναγνώρισε την αυθεντικότητα των παιδικών σχεδίων καθώς επίσης και την δύναμη της αφίσας ως προς την μετάδοση του νοήματος. 

Η αφίσα αυτή έχει μεγάλη συναισθηματική αξία και βαρύτητα για την ομάδα μας, μια που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Εγινε με την τεχνική του κολάζ. Οι μαθητές/τριες ζωγράφισαν ατομικά στο σπίτι ό,τι ένιωσαν ακούγοντας τον τίτλο και ύστερα από την επεξεργασία του θέματος στα τηλεμαθήματα. Οι μαμάδες έφεραν στο σχολείο τις ζωγραφιές, τις οποίες η νηπιαγωγός έκοψε και κόλλησε στο χαρτόνι, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη των δημιουργών. 

Η αφίσα θα εκτυπωθεί και θα μοιραστεί σε σχολεία της Ελλάδας καθώς επίσης θα αναρτηθεί σε δημόσιους χώρους της Πρωτεύουσας. 

Η αφίσα, όταν όλοι επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, θα αναρτηθεί από τα παιδιά στην πόλη μας σε κεντρικά σημεία, ενημερώνοντας τον κόσμο παράλληλα για το νόημά της και δίνοντας οικολογικές συμβουλές.  

 

 


Στόχος δράσης

14

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας