menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ανθρωπάκια στους τοίχους: Ζωγραφίζοντας τις σχολικές αίθουσες με έμπνευση από τον Keith Allen Haring

Ανθρωπάκια στους τοίχους: Ζωγραφίζοντας τις σχολικές αίθουσες με έμπνευση από τον Keith Allen Haring
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών σε συνεργασία με την καθηγήτρια εικαστικών και τη διευθύντρια του σχολείου κατά το σχολ. έτος 2021-2022 σχεδίασαν και υλοποιούν το έργο του εξωραϊσμού των σχολικών αιθουσών με τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τις ανθρώπινες φιγούρες του Pop Art ζωγράφου Keith Allen Haring.

  • Αρχικά, μελέτησαν τη ζωή και το έργο του ζωγράφου, πληροφορήθηκαν για τις τεχνικές, την έμπνευση και τα μηνύματα του δημιουργού.
  • Στη συνέχεια, έκαναν σε χαρτί προσχέδια, προμηθεύτηκαν υλικά για τις τοιχογραφίες και προγραμμάτισαν τον χρόνο που θα διέθεταν για να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες (στο μάθημα των εικαστικών και στις ώρες κενών λόγω απουσίας των διδασκόντων).
  • Μέσα από τη ζωγραφική εξέφρασαν τις ιδέες της ειρήνης, της ισότητας, της φιλίας και μηνύματα κατά των φυλετικών και έμφυλων διακρίσεων, της βίας, της καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στόχος δράσης

Οι μαθητές/τριες επιδιώκεται να είναι σε θέση: • να αποκτήσουν γνώσεις και πληροφορίες για τις εικαστικές τέχνες και ειδικότερα για το έργο του ζωγράφου Keith Allen Haring. • να γνωρίσουν υλικά και μέσα των εικαστικών τεχνών, ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους έργο και να εκφράσουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους μέσω της Τέχνης. • να αναβαθμίσουν μέσω της Τέχνης το σχολικό περιβάλλον και ειδικότερα τις αίθουσες διδασκαλίας ως δημιουργοί και ως φιλότεχνοι θεατές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας