menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Αmbassadors: Πρεσβευτές του τόπου μας

Αmbassadors: Πρεσβευτές του τόπου μας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Το σχολείο μας είναι ένα 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο με σύνθημα 'Πρώτα ο μαθητής'.


Διευθυντής Σχολείου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αφού τέθηκε ο στόχος στην τάξη (οι μαθητές να γίνουν πρεσβευτές του τόπου τους μέσω ενός Αγγλόφωνου βίντεο) συζητήσαμε τι χρειάζεται να συμπεριληφθεί σε ένα τέτοιο βίντεο και πως θα ήθελαν να παρουσιάσουν τον τόπο τους μέσα από τη δική τους ματιά. Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη να οργανώσουμε  εκπαιδευτικούς περιπάτους στην Ακράτα κατά τους οποίους οι μαθητές συναντήθηκαν με κατοίκους, μίλησαν για τις γειτονιές και την ιστορία τους, φωτογράφησαν αξιοθέατα, ιστορικά κτίρια και επισκέφθηκαν και τα αγαπημένα τους μέρη. Το επόμενο βήμα ήταν οι μαθητές να γράψουν το κείμενο, να επιλέξουν ποιες από τις φωτογραφίες τους θα χρησιμοποιήσουν, να κάνουν ηχογράφηση και να ετοιμαστεί το βίντεο.

Το ΒΙΝΤΕΟ δημοσιοποιήθηκε στο youtube, στο blog του μαθήματος των Αγγλικών,  στην ιστοσελίδα του σχολείου και στη σελίδα facebook του σχολείου ώστε να γίνει διάχυση της δράσης αυτής.

Η δράση αυτή εντάχθηκε στο Σχέδιο Δράσης 'Γνωρί-ΖΩ τον τόπο μου'

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ελένη Κοντολάτη


Στόχος δράσης

Οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν τα Αγγλικά για να γράψουν ένα κείμενο που να παρουσιάζει τον τόπο τους. Να μάθουν πως να παρουσιάσουν τον τόπο τους στα Αγγλικά μέσω βίντεο στο YouTube με στόχο να τον κάνουν γνωστό σε ξένους επισκέπτες. Nα γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους και την ιστορία του. Να συλλέξουν πληροφορίες για τις γειτονιές, τα κτίρια, τα αξιοθέατα του τόπου τους. Να επιλέξουν τα μέρη που θα συμπεριληφθούν στο βίντεο και να τα κατηγοριοποιήσουν βάσει κριτηρίων που οι ίδιοι έθεσαν. Να επισκεφθούν και να φωτογραφήσουν τα μέρη αυτά. Να ηχογραφήσουν το κείμενο. Να εργαστούν ομαδοσυνεργατικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας