menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο "Ο Ταξιάρχης"

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Αλλάζουμε εμείς, όχι το κλίμα!

Αλλάζουμε εμείς, όχι το κλίμα!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο μάθημα των εργαστηρίων δεξιοτήτων, ασχοληθήκαμε με την κλιματική αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, μελετήσαμε τα αίτια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία. Αναλύσαμε διάφορες προτάσεις και πολιτικές για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη βιώσιμων εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Επίσης, μελετήσαμε τρεις σημαντικές κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν το περιβάλλον μας και την ανθρώπινη δραστηριότητα: τις πλημμύρες, τις δασικές πυρκαγιές και το λιώσιμο των πάγων. Συγκεκριμένα, προσεγγίσαμε το θέμα μέσα από διερεύνηση, πολυμεσικές εφαρμογές, πειραματισμό, αναζήτηση στο διαδίκτυο, γραπτή και προφορική έκφραση, δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά. Στο σύνολο, ο στόχος μας ήταν η ενημέρωση και η κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σχετικά με την κλιματική αλλαγή και η ανάπτυξη πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν ιδιαιτέρως θετική, συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στις δράσεις και ανυπομονούσαν για την ώρα των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις με ενεργό συμμετοχή των μαθητών, δείχνοντας ότι ευαισθητοποιήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν σκεπτόμενοι το οικολογικό του αποτύπωμα και μεταφέροντας όσα έμαθαν στο σπίτι. 



Συνεργασίες

Συνεργαστήκαμε με την Δ' Τάξη του σχολείου μας, που μελετούσε την ίδια περίοδο τα περιβαλλοντικά προβλήματα στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, κάνοντάς τους παρουσίαση για όσα έχουμε μάθει, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις και δημιουργώντας μια θεματική αφίσα όλοι μαζί. 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δεληπέτρου Μαρία

Στόχος δράσης

- να βρίσκουν πληροφορίες σχετικές με την κλιματική αλλαγή, ‐ να καταλήγουν σε συμπεράσματα βασισμένα σε διάφορες πηγές, ‐ να διαχωρίζουν τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής από τις επιπτώσεις της, ‐ να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, ‐ να εκφράζονται δημιουργικά, ‐ να παρουσιάζουν τις απόψεις και τα συμπεράσματά τους, ‐ να αναλαμβάνουν δράσεις οικο‐πολίτη.

Χρόνος δράσης

7 Διδακτικές συναντήσεις, διάρκειας 45'

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας