menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο με Λ. Τ. Σικίνου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Αλισάχνη: Η Γοργόνα που καθάριζε τις θάλασσες - Μια ταινία μυθοπλασίας του Γυμνασίου Λ.Τ Σικίνου

Αλισάχνη: Η Γοργόνα που καθάριζε τις θάλασσες - Μια ταινία μυθοπλασίας του Γυμνασίου Λ.Τ Σικίνου
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ζώντας καταμεσής της θάλασσας στο πανέμορφο νησί της Σικίνου δε γίνεται να μη μας απασχολεί η μόλυνση των θαλασσών και των ωκεανών από πλαστικά σκουπίδια και μικροπλαστικά, το τεράστιο αυτό οικολογικό πρόβλημα με τις συνέπειες του οποίου είμαστε πλέον αντιμέτωποι όλοι. Θελήσαμε λοιπόν την αγωνία και την ελπίδα μας να την εκφράσουμε δημιουργικά και ποιητικά μέσα από ένα οικολογικό παραμύθι που το εξελίξαμε σε ταινία μικρού μήκους και το μοιραζόμαστε μαζί σας ως πρόσκληση να συμμετέχετε κι εσείς στην προσπάθειά μας για αλλαγή του τρόπου ζωής, ώστε να προστατεύσουμε τις θάλασσές μας, τους φίλους μας τα ψάρια και τελικά εμάς τους ίδιους. Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο παραμύθι που έγραψε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Αναστασία Λαγού ΠΕ02 Φιλόλογος και η τελική του μορφή προέκυψε μέσα από εργαστήρια δημιουργικής γραφής στα οποία συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου με Λ.Τ. Σικίνου και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σικίνου. Τα δύο σχολεία συστεγάζονται και αποτελούμε μία μεγάλη οικογένεια. Στη δημιουργία της ταινίας, όπως θα δείτε και στους τίτλους τέλους, συμμετέχουν μαθητές και από τα δύο σχολεία.

Ελπίζουμε η ταινία μας να σας ταξιδέψει στο όμορφο νησί μας! Να σας κάνει να χαμογελάσετε. Να προκαλέσει σκέψεις, προβληματισμούς, συνειδητοποιήσεις πάνω στα σημαντικά οικολογικά ζητήματα, αλλά και σε θέματα που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές. Και βέβαια να σας εμπνεύσει!


Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα (μόλυνση θαλασσών από πλαστικά σκουπίδια) και ζητήματα σχέσεων (εκφοβισμός)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας