menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΑΛΦΑΒΗΤΟ BRAILE ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΑΛΦΑΒΗΤΟ BRAILE ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

TO 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, μέσα από δράσεις που στηρίζονται στη συμμετοχή και στη συνεργασία ευαισθητοποιούμε παιδαγωγικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.


Διευθυντής Σχολείου

ΧΑΛΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) παρουσιάστηκαν στα παιδιά διαφάνειες προκειμένου να γνωρίσουν όλες τις μορφές αναπηρίας. Συγχρόνως, παρακολούθησαν βίντεο με μελέτη περίπτωσης και διεξήχθη συζήτηση απώτερο σκοπό τον προβληματισμό, την εξαγωή συμπερασμάτων και εν τέλει την εφαρμογή στάσεων και αντιλήψεων αποδοχής, κατανόησης και σεβασμού σε κάθε τι <<διαφορετικό>>. Τέλος, αφού διαπιστώσαμε πως σε πολλά σχολικά βιβλία υπάρχουν εικόνες με το ελληνικό αλφάβητο των κωφών αλλά όχι με το αλφάβητο της γραφής braile για άτομα με προβλήματα στην όραση, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα δικό μας αλφάβητο. Έτσι, χρησιμοποιήσαμε καπάκια από την ανακύκλωση και απεικονίσαμε <<ανάγλυφα>> τα γράμματα.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές ανέπτυξαν  την ικανότητα να αντιμετωπίζουν τον εαυτό της ως μέλος μιας κοινωνίας ανθρώπων με κοινά και διαφορετικά στοιχεία, να τον αποδέχονται και συνειδητοποίησαν ότι οι διαφορές εμπλουτίζουν και επεκτείνουν τη ζωή μας. Προβληματίστηκαν για προσωπικές αντιλήψεις και στερεότυπα, κατανόησαν την ύπαρξη διακρίσεων, ανέπτυξαν ενσυναίσθηση και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα συναισθήματα των άλλων. Απέκτησα οικολογική συνείδηση και συνεργάστηκαν ομαδικά για την ολοκλήρωση του προγράμματος.



Συνεργασίες

Επισκέψεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν πραγματοποιήθηκαν. Αξιοποιήθηκε ψηφιακό υλικό σχετικό με το θέμα του προγράμματος. Υπήρξε συνεργασία διευθύντια του σχολείου και Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Κορινθίας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΕ 70

Στόχος δράσης

Η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, η αύξηση του βαθμού ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, η καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με την κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη των παιδιών, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και η συνειδητοποίηση για παροχή βοήθειας σε άτομα με αναπηρία ώστε να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο ως ισότιμα μέλη.

Χρόνος δράσης

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας