menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Τhe Key Creative School-ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Αφίσα ΑΡΧΕΛΩΝ

Αφίσα ΑΡΧΕΛΩΝ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Τhe Key Creative School-ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Στο Σχολείο μας κάθε παιδί είναι διαφορετικό και μοναδικό και αυτό αποτελεί τη βάση μας για την εκπαίδευσή του. Στο The Key Creative School έχουμε διαμορφώσει το Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα με βασική αρχή ότι "Το κάθε παιδί είναι έξυπνο, απλά σε διαφορετικό τομέα" Έτσι, διαμορφώνεται, μέσα στο χώρο του Σχολείου, μια κοινωνία ισότιμη, όπου το κάθε παιδί αισθάνεται ασφάλεια, αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό, αναπτύσσει κριτική σκέψη, έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τον τρόπο εκπαίδευσής του με αποτέλεσμα να αισθάνεται ικανό ότι τα καταφέρνει, αναπτύσσοντας εσωτερικά κίνητρα μάθησης που είναι και στόχος ενός αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος. Στόχος του Σχολείου μας είναι να ανακαλύψει το προφίλ Νοημοσύνης κάθε παιδιού, να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά ως μέσο μάθησης τα ήδη ανεπτυγμένα είδη Νοημοσύνης του, αλλά και να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα για ανάπτυξη και των υπόλοιπων ειδών Νοημοσύνης.


Διευθυντής Σχολείου

ΠΑΠΑ ΕΛΕΝΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο της ενασχόλησης μας με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε σειρά δράσεων στο τμήμα και μία από αυτές ήταν η συνεργασία μας με τον Σύλλογο Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας. Τα παιδιά πριν τη διαδικτυακή τους συνάντηση με τους εθελοντές του συλλόγου δημιούργησαν μία αφίσα χρησιμοποιώντας πλαστικά καπάκια. Με τον τρόπο αυτό ήθελαν να δείξουν την αξία της επαναχρησιμοποίησης των υλικών και ταυτόχρονα να διαδώσουν το μήνυμα της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας και όλων των ειδών που απειλούνται από εξαφάνιση και που πλήττονται πολύ συχνά από τη μόλυνση των υδάτων. 

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής μας συνάντησης, τα παιδιά αφού έδειξαν την αφίσα τους στους εθελοντές, περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Διάσωσης Αρχελών και συζήτησαν πληροφορίες και απορίες μαζί τους. Συνέβαλαν στην υιοθέτηση χελωνών με σκοπό την ενίσχυση του έργου των εθελοντών και επεξεργάστηκαν το προτεινόμενο εκπαιδευτικό υλικό του συλλόγου (παρουσίασεις powerpoint, κατασκευές, δραστηριότητες και άλλα). 

Τέλος, έφτιαξαν το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι στο οποίο συμπεριλήφθηκαν δραστηριότητες και κατασκευές που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μας με αυτή τη θεματική.


Στόχος δράσης

Στόχος μας είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τους οργανισμούς των υδάτινων οικοσυστημάτων, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την μόλυνση του περιβάλλοντος και τα είδη των οργανισμών προς εξαφάνιση και να συμμετέχουν ενεργά στην εύρεση τρόπων φροντίδας και προστασίας του πλανήτη. Να εξοικειωθούν με πρακτικές λύσεις και εφαρμογές της καθημερινότητας που συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσικού πλούτου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας