menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο- ΔΕΣ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

adoptabeach

adoptabeach
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο- ΔΕΣ

Δημοτικο Σχολείο- δίγλωσσο- IB/ PYP


Διευθυντής Σχολείου

Καρβούνα Ευαγγελία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία» στοχεύει στη συλλογή ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων για την παράκτια και πλαστική ρύπανση με στόχο την καταπολέμησή της. Είναι ένα πρόγραμμα citizen science, αφού η υλοποίησή του στηρίζεται στην πολύτιμη βοήθεια των πολιτών. Για την υλοποίηση του οι μαθητές μας επισκέφθηκαν την παραλία στη Βάρκιζα τον Μαϊο και τον Σεπτέμβριο του 2021 με στόχο τον καθαρισμό της παραλίας και την καταγραφή των ρυπογόνων αντικειμένων που βρήκαν. Μια δράση που στεχεύει στην οικολογική ευαισθητοπόιηση των μαθητών, την εγκαθίδρυση οικολογικής στάσης ζωής και στην έμπρακτη συνδρομή στην καταπολέμηση και στην ανιστροφή της ρύπανσης των θαλασσών. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Η συλλογή και καταγραφή των υλικών που μολύνουν τις παραλίες έδωσε στους μαθητές απτές αποδείξεις για τη ρύπανση και το μέγεθος της. Επιπλέον, οι μαθητές συμμετείχαν σε συλλογική δράση που έγινε υπό την επίβλεψη και αιγίδα της WWF ώστε να γίνει μια συνολική αποτίμηση της ρύπανσης.



Συνεργασίες

Η δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία της WWF με πολλούς συνεργαζόμενους φορείς, οργανώσεις και ομάδες στην Ελλάδα (λογότυπα των συνεργαζόμενων φορέων βρίσκονται στο link

https://adoptabeach.wwf.gr/teams/b'-dhmotikoy_-diadrastiko-eyrwpaiko-sxoleio)

)


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΜΠΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ/ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΗ ΕΥΗ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ανάρτηση των αποτελεσμάτων και της αποδελτίωσης των ευρυμάτων στη WWF.

Ενημέρωση γονέων του σχολείου


Στόχος δράσης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ

Χρόνος δράσης

Μάιος- Σεπτέμβριος 2021

Τόπος Δράσης

Ελεύθερη παραλία Βάρκιζας

Δίκτυο

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία» στηρίζεται στη συνεπή και αξιόπιστη συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης στη χώρα μας. H διαδικασία παρακολούθησης των θαλάσσιων απορριμμάτων βασίζεται στο ήδη δοκιμασμένο πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), ενώ η υλοποίηση του προγράμματος βασίζεται στον μηχανισμό ευαισθητοποίησης πολιτών και παρακολούθησης των θαλάσσιων απορριμμάτων «Adopt a beach» που έχει δημιουργηθεί από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP).
Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας