menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

1821 – 2021: 200 χρόνια Ελλάδα ελεύθερη!

1821 – 2021: 200 χρόνια Ελλάδα ελεύθερη!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

To σχολείο μας βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή των Χανίων. Συμμετέχει από το 2014 στο Πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» και έχει βραβευτεί για τις δράσεις του με τη Σημαία της Αειφορίας από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Παράλληλα συμμετέχει στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Με τη ματιά στραμμένη στους 8 πυλώνες της Αειφορίας, αλλά και στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όλοι μαζί αποφασίζουμε δημοκρατικά και ενεργούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των ανθρώπων (σημερινών και μελλοντικών) σε όλο τον κόσμο. Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη που τώρα κρατάμε στην αγκαλιά μας και που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές και προσπαθούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που ονειρευόμαστε!


Διευθυντής Σχολείου

Ειρήνη Χιωτάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας γιορτάζει τη μεγάλη επέτειο του σημαντικότερου σταθμού της νεότερης ιστορίας της: τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης, τα 200 χρόνια του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας!  

Στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης, τα παιδιά γνώρισαν τη συναρπαστική ιστορία του ’21, τους πρωταγωνιστές της και τα οράματά τους, που συνέβαλλαν ώστε να ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα ελεύθερη! Εκείνα, με τη σειρά τους, δημιούργησαν εικαστικά έργα και παρουσίασαν μπροστά στην κάμερα με το δικό τους τρόπο τους ήρωες που τα εντυπωσίασαν, που τα ενέπνευσαν, αποδίδοντάς τους τιμή και ευγνωμοσύνη για την προσφορά τους. Τα έργα τους, τα οποία έφθαναν σε εμάς με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αξιοποιήθηκαν και προβλήθηκαν μέσω ενός βίντεο που δημιουργήσαμε με τίτλο "1821 - 2021: 200 χρόνια ελευθερίας!" Το συγκεκριμένο επετειακό βίντεο αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου.


Στόχος δράσης

Η ενημέρωση των παιδιών για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η δημιουργία εικαστικών έργων εμπνευσμένων από τα γεγονότα του αγώνα για ανεξαρτησία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας