menu

Σύνδεση | Εγγραφή

29ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

1,2,3 Ανακύκλωσε!

1,2,3 Ανακύκλωσε!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

29ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Δημόσιο Νηπιαγωγείο στην πόλη των Ιωαννίνων


Διευθυντής Σχολείου

Μπάζιου Ευαγγελία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

H κατασκευή βασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβουλίας "In action for a better world - Δημιουργούμε ένα καλύτερο κόσμο", "1,2,3...... Ανακύκλωσε". Μέσα από αυτό τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να αναγνωρίζουν ως λύσεις του περιβαλλοντικού προβλήματος το τρίπτυχο: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση, κατανόησαν την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον και  ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα συνδέεται με τους Παγκόσμιους Στόχους 11 & 12 της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην πλατφόρμα www.inactionforabetterworld.com που κάνει χρήση διεθνών εκπαιδευτικών υλικών που διατίθενται στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα μέσω των διεθνών συνεργασιών του QualityNet. Ενισχύει τη σύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία, δίνοντας τη δυνατότητα για δράσεις διάδρασης και κοινής αντιμετώπισης των μεγάλων κοινωνικών & περιβαλλοντικών θεμάτων που προκύπτουν από την Agenda 2030.


Στόχος δράσης

Στόχοι του προγράμματος είναι να: 1. Να δοθούν στα παιδιά ερεθίσματα και βασικές πληροφορίες για το πρόβλημα των απορριμμάτων και την Ανακύκλωση 2. Να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της Ανακύκλωσης στη μείωση των σκουπιδιών και να εξοικειωθούν με το διαχωρισμό των υλικών. 3. Να αναγνωρίζουν ως λύσεις του περιβαλλοντικού προβλήματος το τρίπτυχο: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση 4. Να αισθανθούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν μέσα από την επαναχρησιμοποίηση υλικών, δημιουργώντας παιχνίδια και κατασκευές με αυτά .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας